Verwijspraktijk Hoorn

Verwijspatiënten

Uw tandarts heeft u verwezen naar onze praktijk. Wij vertellen u graag wie wij zijn en wat wij doen.

Via het menu aan de linkerzijde kunt u meer lezen over endodontologie en gnathologie. Dat zijn de twee tandheelkundige specialismes waarop wij ons toegelegd hebben. Per specialisme treft u uitgebreide informatie aan en tevens een verwijzing naar de door de overheid vastgestelde tarievenlijst.

Wij hopen dat deze site antwoord biedt op al uw vragen. Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

In het kort

Endodontologie is een deel van de tandheelkunde die zich bezighoudt met de binnenkant van tanden en kiezen. Binnenin lopen zenuwen en bloedvaatjes door het wortelkanaalstelsel. Endodontologen richten zich op het diagnosticeren en behandelen van wortelkanaalaandoeningen.

Gnathologie is een deel van de tandheelkunde die zich bezighoudt met pijn en andere problemen aan het kauwstelsel. Denk aan kaakpijn en moeite met kauwen, maar ook aan gebitsslijtage. Gnathologen beschikken over een breed scala aan behandelingen om deze problemen te verhelpen of te verlichten.
Voor algemene informatie over tandheelkunde of aanvullende informatie, willen wij u verwijzen naar de volgende websites: www.ivorenkruis.nl of www.allesoverhetgebit.nl.